SibiriskaKatten.se

Om

Varmt välkomna till SibiriskaKatten.se!

Detta är en hemsida för alla intresserade av sibirisk katt.

Hemsidan startades som komplement till Facebookgruppen ”Sibirisk katt”, en av Facebooks trevligaste grupper som samlar en stor del av gemenskapen runt Sibirisk katt i Sverige med (juli 2020):

Facebookgruppen startades redan 2009 och samlar många sibiriska katter, den äldsta sibiren i gruppen fyllde nyligen 19 år.

Om Sibirisk katt och SibiriskaKatten.se

Både Sibirisk katt och SibiriskaKatten.se verkar för att ta fram fakta i syfte att sprida mer kunskap om Sibirisk katt från en väldigt vänlig och trevlig plattform.

Facebookgruppen ”Sibirisk katt”

Sibirisk katt Facebook

Sibirisk katt är för oss som älskar Sibirisk katt, och vill dela allt som rör dem. Alla är välkomna, oavsett om du har egen sibir eller ej.

Fredagstrådar

2019 startades initiativet ”FREDAGSTRÅDAR”, dvs en aktivitet varje fredag där vi samlas och skapar gemenskap över helgen. Aktiviteter kan vara allt från söta kattungar och roliga bilder till kunskap och fakta. Under sommaren gjorde vi exempelvis en enkät som ledde till en ”Pilotstudie Storlek, hull och vikt hos Sibirisk katt i Sverige”.

Ibland, då vi gör faktabaserade trådar, publiceras en sammanfattning av tråden här på SibiriskaKatten.se. Den fullständiga FREDAGSTRÅDEN med alla diskussioner finns sökbar i ”Sibirisk katt”.

Moderatorteam

I Sibirisk katt finns ett stort moderatorteam, med kloka och framförallt väldigt kunniga personer. De flesta är väl etablerade och erfarna uppfödare men även nyare entusiaster som erbjuds en väg in i gemenskapen, både kunskapsmässigt och nätverksmässigt.

Moderatorgruppen utökades nyligen med en specialist i layout som jobbar med material för både gruppen och denna hemsida.

Varmt välkommen till Sibirisk katt på Facebook (Kom ihåg att läsa reglerna och svara på frågan)

Om Sibiriska katter och kullar

katter kullar Facebook

Många söker en Sibirisk kattunge, rasen är mycket eftertraktad. Facebook förbjuder försäljning av djur, så vi skapade ett ”showrum” där uppfödare kan visa upp sibiriska kattungar och katter MED stamtavlelänk OCH angiven hälsoinformation. Genom att synliggöra kattungarna och hälsoinformation minskar risken för att intresserade ska råka ut för bedragare. Den som letar kattunge kan sedan kontakta uppfödaren och på så sätt hitta en Sibirisk katt. Vi erbjuder alltså ”marknadsföring” men INTE försäljning.

Varmt välkommen till "Sibiriska katter och kullar" på Facebook (Kom ihåg att läsa reglerna och svara på frågan)