Logo

SibiriskaKatten.se

24 Oktober 2020, ändrad: 8 November 2020
Kategori: Om

Vår sibiriska katt

Välkommen till Sveriges, kanske världens, största gemenskap för kunskapsutbyte, umgänge och massor spännande, roliga och intressanta aktiviteter för erfarna uppfödare och nya med sibirisk katt, helt gratis på Facebook! Vår plattform kallar vi "Vår sibiriska katt" och den består av denna hemsida, med information som tas fram i FB-gruppen Sibirisk katt, och FB-gruppen Sibiriska katter och kullar. Läs mer nedan!

S*Sibelinaz Kamomill Fotograf: Anna Elmdahl

"Vår sibiriska katt"

För att hålla ihop våra olika plattformar har vi skapat ett gemensamt namn: "Vår sibiriska katt". De plattformar som ingår är: 
  • SibiriskaKatten.se
  • Facebookgruppen "Sibirisk katt"
  • Facebookgruppen "Sibiriska katter och kullar"
För att medlemmar och övriga intressenter ska känna igen sig har vår fantastiska grafiska specialist skapat en logotype vi kommer arbeta in på alla plattformar över tid. 

Vi har valt ett enkelt S. I och för sig satte vi en svans och en krage på S'et då vi lyfter fram några av de vackra attribut en sibirisk katt har. Vi vill att logotypen ska vara en "statement piece" som ska utstråla kraftfullhet och elegans färgad av ryska ädelstenar. En symbol för det finaste som finns - en sibirisk katt.

Bild för artikeln Design: Nina Lindström

SibiriskaKatten.se

Denna hemsida samlar information som skapas efter behov som uttrycks i Facebookgruppen "Sibirisk katt". Vill du veta mer om sibiriska katter så du är varmt välkommen hit!

Sidan uppdateras då behov uppstår och tid finns för att skapa material, allt arbete med sidan sker ideellt. 

Vill du samarbeta eller har frågor kan du maila till hej@sibiriskakatten.se.

Bild för artikeln Foto: Pia Lundström SC IP N*Hinikas Idefix Ett foto från FB-gruppen "Sibirisk katt"

"Sibirisk katt" på Facebook

"Sibirisk katt" är för oss som älskar Sibirisk katt, och vill dela allt som rör dem. Alla är välkomna, oavsett om du har egen sibir eller ej. Det enda vi är noga med är att alla diskussioner sker i god ton, att alla är vänliga och ger mer än de får - dvs aktivt bidrar till vår varma, vänliga plattform. Från en sådan grund kan vi göra underverk för vår ras, våra katter och alla medlemmar i gruppen. 

”Sibirisk katt” är - som många säger - en av Facebooks trevligaste grupper som samlar en stor del av gemenskapen runt Sibirisk katt i Sverige med (oktober 2020):
  • över 8.100 medlemmar
  • fler än 7.000 AKTIVA medlemmar varje månad
  • mer än 78.000 inlägg, kommentarer och reaktioner varje månad

Vi är faktiskt den största gemenskapen för raskatter i världen, som inte bara delar bilder utan jobbar för att sprida kunskap runt avel, hälsa och beteende. Vi samlar många ägare och deras katter, från nyfödda småttingar till den äldsta sibiren i landet vi känner till som nyligen blev 19 år.

"Sibirisk katt" är endast för traditionella sibirer, inte det som i Fife kallas Neva Masquerade (maskade katter). Vi har som krav att katter som visas i gruppen har en registrerad stamtavla och att alla skriver ut stamnamn i inläggen. Du som är i gruppen ska veta att det är en sibir du ser på alla bilder, för att lära mer om hur rasen ser ut. Detta har varit gruppens inriktning sedan starten 2009 och kommer så förbli.

Ett exempel på hur "Sibirisk katt" och denna hemsida samverkar är att majoriteten av de foton som visas här kommer från vänliga, generösa medlemmar i gruppen. 

Bild för artikeln Foto: Sylvia Ranby S*Mälarhöjdens Lisa. Ett foto från FB-gruppen Sibirisk katt
SibiriskaKatten.se startades som komplement till Facebookgruppen 
"Sibirisk Katt" för att kunna organisera och kommunicera information mer effektivt.

"Sibiriska katter och kullar" på Facebook

Många söker en sibirisk kattunge, rasen är mycket eftertraktad för att den är underbar, social och intelligent, men också för att många allergiker kan tåla en sibir. På grund av det stora intresset kan det vara svårt att hitta en sibir, förbered dig gärna genom att läsa den guide vi gjort åt dig här. 

Facebook förbjuder försäljning av djur, så vi skapade ett ”showrum” där uppfödare kan visa upp sibiriska kattungar och katter MED stamtavlelänk OCH angiven hälsoinformation. Den som letar kattunge kan sedan kontakta uppfödaren och på så sätt hitta en sibirisk katt. Genom att synliggöra kattungarna och hälsoinformation minskar risken för att intresserade ska råka ut för bedragare. Vi erbjuder alltså ”marknadsföring” men INTE försäljning.

Varmt välkommen till "Sibiriska katter och kullar" på Facebook (Kom ihåg att läsa reglerna och svara på frågan så godkänner vi dig snabbt.)

Fredagstrådar i "Sibirisk katt"

2019 startades initiativet ”FREDAGSTRÅDAR”, dvs en aktivitet varje fredag där vi samlas och skapar gemenskap över helgen. Aktiviteter kan vara allt från söta kattungar och roliga bilder till kunskap och fakta. Under sommaren gjorde vi exempelvis en enkät som ledde till en ”Pilotstudie Storlek, hull och vikt hos Sibirisk katt i Sverige”.

Ibland, då vi gör faktabaserade trådar, publiceras en sammanfattning av tråden här på SibiriskaKatten.se. Den fullständiga FREDAGSTRÅDEN med alla diskussioner finns sökbar i ”Sibirisk katt”.

Adminteam

I Sibirisk katt finns ett stort moderatorteam, med kloka och framförallt väldigt kunniga personer. De flesta är väl etablerade och erfarna uppfödare men även nyare entusiaster som erbjuds en väg in i gemenskapen, både kunskaps- och nätverksmässigt.

Moderatorgruppen har utökats med en specialist i layout som jobbar med material för både gruppen och denna hemsida för att kunna göra snyggt och lättläst material till dig, det vill säga alla våra intressenter.

Varmt välkommen till Sibirisk katt på Facebook! (Kom ihåg att läsa reglerna och svara på frågan)
Hemsidan är skapad av Kalle Elmdahl